Udlejning af bolig: At udleje din lejlighed giver kroner!

Er du udlejer  – eller vil du gerne være det? Så læs videre i denne artikel om udlejning af boliger eller klik videre for at udleje din bolig på vores boligportal. Det er ligegyldigt for os, om du ønsker at udleje et værelse, udleje din lejlighed eller vi er ude i direkte boligudlejning. Vi giver plads til det hele og gør vores absolut bedste for at hjælpe dig godt og grundigt på vej.

Du kan herunder, eksempelvis læse om, hvad de mange fordele ved at leje din lejlighed ud er, hvad reglerne for udlejning af lejlighed og hus er, hvordan man fremlejer en bolig og meget andet. Vi ønsker dig god fornøjelse og håber meget på, at du lykkes med din udlejning, hvad enten der er tale om privat udlejning eller igennem en mellemmand/virksomhed!

Tjen en god, fast indkomst på at udleje din bolig!

Et pengehus

Den absolut bedste, og mest brugte, grund til at vælge at udleje din bolig eller et værelse er, at der er rigtigt fine penge i det. Hvis du finder et sæt gode lejere, har du en fast indtægt på din udlejning hver evigt eneste måned. Denne kan du bruge på lige akkurat hvad du vil, samtidigt med at nogle af pengene du får ud af udlejningen af din lejlighed eller værelse, kan bruges på at renovere dette.

I mange tilfælde vil man desuden indskrive i lejekontrakten, at depositummet forbundet med udlejningen af boligen skal dække ny maling, gulvtæpperensning og så videre ved udflytning. Altså får du jævnligt malet og så videre, ved hjælp af boligudlejningen. Den eneste ulempe ved boligudlejning er, at du skal holde styr på personerne der lejer og dermed har en del papirarbejde at se til.

Dette kan du dog slippe for, når du lejer din lejlighed ud:

Skal det være privat udlejning?

Hvis du selv står for alt papirarbejde og at være vicevært for opgangen, kaldes udlejningen normal for privat udlejning. Fordelen ved dette er naturligvis, at du selv klarer alting, hvormed intet koster dig en krone. Har du tid og lyst kan privat udlejning af lejlighed eller lignende altså være en meget god og økonomisk beringede affære. Ikke desto mindre, er der andre løsninger.

Der findes således en lang række virksomheder, som i modsætning til den private udlejning, går ind og hjælper udlejeren med at finde nye lejere, ordne lejekontrakter, modtage betalinger og generelt sørge for at alting er i orden. Find frem til et af disse udlejer-virksomheder, såfremt du vil slippe for alt bøvlet.

 

Udlejning af andelsbolig: Hvad er reglerne?

En udlejning af andelsbolig eller udlejning af ejerelejlighed (også kaldet fremleje af andelsbolig) er som udgangspunkt ikke ulovlig. Hvad du skal være opmærksom på er dog, at mange andelsboligforeninger har specielle regler omkring udlejning af andelsboligen. Dem skal du overholde.

I stedet for at give dig en lang smøre her, vil jeg i forhold til udlejning af andelsboliger anbefale at du læser her og efterfølgende undersøger reglerne for din andelsboligforening. Så er du godt beredt til at udleje her på DinLejeplads.dk, hvis du har muligheden: Business.dk/Andelsboliger.

 

Fremleje af lejlighed: Hvad går det ud på?

Skal du ud at rejse eller andet, kan det give mening at fremleje din lejlighed i en række måneder eller år, således at en anden betaler huslejen i stedet for dig. Det du skal være opmærksom på er, at du for det første skal have tilladelse fra udlejeren af lejeboligen (Kilde: Administrationshuset.dk). Derudover er fremleje reglerne ikke så kompliceret. Ikke desto mindre vil vi i høj grad anbefale at du tager et kig på Administrationshusets hjemmeside eller andetsteds på nettet hvis du skulle være i tvivl.

Derudover er det en god ide at snakke med din udlejer om, hvordan i får udarbejdet en rigtigt fornuftig fremlejekontrakt, således at alting kommer i orden og du ikke kommer til at hæfte for nogen, såfremt et eller anden går galt. En fremlejekontrakt er altid nødvendig og bør altså være godt dækket ind.

Mangler du noget specifik information omkring fremlejeloven og regler i forhold til fremleje lejlighed? Så send og meget gerne en mail, så vil vi forsøge at dække ind, såfremt vi mangler noget omkring fremleje af lejlighed med videre. Udover det ovenstående, anbefaler vi, at du checker nedenstående link, hvis du overvejer at fremleje din lejlighed:

 

Regler for udlejning af lejlighed

Vil du være privat udlejer af lejlighed, kan du med fordel se denne guide/forklaring hos Boligadvokater.info. De dækker det ret godt ind, så jeg ser ingen grund til at fylde mere på. Helt konkret er alt i henseendet relativt logisk, men er du i tvivl kan det være en rigtig god ide at høre en advokat ad eller få ham til at hjælpe med at skrive/tilpasse lejekontrakten. Generelt er reglerne for udlejning af hus eller lejlighed dog til at komme igennem.

For at summere op, vil du, hvis du har fundet denne artikel med et af følgende søgetermer, med fordel kunne klikke på ovenstående link: regler for udlejning af lejlighed, udlejning af lejlighed regler, regler for udlejning af hus, lejeloven depositum eller regler for udlejning.

Rigtig god fornøjelse med at få helt styr på reglerne for udlejning. Derefter kan du komme godt igang med at udleje lejligheder, huse eller andet her på DinLejeplads.dk!

 

Udlejning af lejlighed eller bolig: Skat

Mange danskere søger på Google efter ‘udlejning af bolig skat’ og ‘udlejning af lejlighed skat’. Hvorfor dette er tilfældet er svært at sige, da reglerne er som så meget andet. Du skal naturligvis betale skat af dine lejeindtægter. Ved at stifte virksomhed, kan du dog få en hel del af dine udgifter dækket ift. vedligehold af boligen. Dermed kommer du i teorien ikke rigtigt til at betale skat for udlejningen af din bolig. Du kan læse meget mere om dette og skat udlejning generelt på Skats to undersider om emnet: Her, hvis du “udlejer et værelse eller en bolig en del af året” og her, hvis du “udlejer en bolig, som du ikke selv bor i”. Derudover har flere advokatfirmaer skrevet om emnet, såfremt du fortsat skulle være i tvivl!

Har du et konkret spørgsmål, er du desuden meget velkommen til at stille os det. Vi ved en del, men har valgt at gøre denne artikel rimeligt kort – Har du et spørgsmål vil vi gøre vores bedste for at svare og eventuelt placere det her i artiklen, såfremt det går igen.

Når du er færdig med regellæsningen, er det bare med at oprette din udlejning af bolig her på siden!

 

Hvad synes du?

Har jeg glemt noget vigtigt? Har du mere viden der skal fyldes på eller har du bare et spørgsmål? Så kontakt os meget gerne en mail omkring dette! Vi modtager også meget gerne både ris og ros!