Lejebolig København – En lejlighed i hovedstaden!

Der er rigtigt mange danskere fra hele landet som flytter til København. Dette gør København til en super fed by at bo i, hvis man er studerende eller generelt bare, hvis man gerne vil møde en masse nye mennesker og virkelig få sparket sit liv igang, med diverse sociale aktiviteter.

Ovenstående er et af hovedargumenterne for at vælge en lejlighed i København. Der er mange flere, og de fleste indebærer noget omkring hele den sociale proces ens liv kommer igennem, når man vælger at flytte til en større by. Dette er hvad enten man vælger at købe en lejlighed eller man blot lejer et værelse i København. Lejligheder i København har dog også sine ulemper, hvormed jeg i høj grad håber på, at du har lyst til at læse lidt med herunder.

Lejlighed København – kan være en god og en dårlig ide!

En lejlighed i København kan nemlig også være en rigtig dårlig ide. Dette er for det første, hvis du i forvejen har en dårlig økonomi. Forstæderne til byen er efterhånden nået et relativt højt prisleje, men du vil alligevel i mange tilfælde kunne spare op imod tusinder af kroner hver måned, hvis du kan leve med at køre i tog i 20-30 minutter hver vej til arbejdet eller skolen. Lejeboliger København er nemlig, som følge af de store tilflytninger, helt utroligt hårdt presset. Alternativet er, for at spare penge, at du flytter ud i nærliggende byer som og finder en lejlighed i Taastrup.

Dette betyder, at hvis du vil leje en bolig i København, så skal du være klar på at du i mange tilfælde betaler langt mere for placering, end du betaler for mursten. Priserne er slet ikke nået et niveau, som det vi så omkring 2006-2007, men de er godt på vej opad og det er ikke nødvendigvis det værd at bo midt i byen, hvis man ikke har råd til sjov efterfølgende.

Derudover er ulemperne ved at by så tæt på byen naturligvis den store mængde støj og dermed også umuligheden som kaldes “stilhed”. En lejebolig i København er altså en rigtig fin ide for dig der har pengepungen i orden og godt kan lide mennesker, men knapt så meget for dig der er lidt presset økonomisk og godt kunne tænke dig at have ro omkring dig bare engang imellem.

Markedet har været mere presset ift. lejligheder.

Når alt det ovenstående er sagt, skal det dog også siges, at markedet er ganske fornuftigt lige. Dette skyldes, at vi generelt er et økonomisk lav/mellempunkt, som skaber rimeligt fornuftige priser både på køb og leje af boliger i København. Så selvom man kan være afskrækket, kan det rent faktisk godt lade sig gøre at finde en lejlighed i København til en nogenlunde fornuftig sum penge..

Der sker intet med lejeboliger på den politiske front.

Ikke en lejlighed København, men derimod en anden flot bygning.

Og det passer så ikke helt alligevel, for der er faktisk initiativer stille og roligt på vej. Det kræver dog bare lige, at der sker noget også. Og det kan desværre tage år. Læs mere om emnet hos Berlingske. Generelt, så er jeg af den overbevisning, at politikkerne er rimeligt godt på vej til at få bygget nogle nye lejlighedskomplekser i København. Dette er blandt andet i samarbejde med ovenstående link, som fortæller om, hvad det er for nogle lovforslag den Socialdemokratiske borgmester i øjeblikket har i tankerne.

Planen indebærer blandt andet, at man tillader høje bygninger. Dette skulle meget gerne gøre, at der vil komme flere lejeboliger i København. Dette skyldes ganske enkelt, at der for bygherrerne vil være langt flere penge i at købe en grund til en god sum penge og så bruge den på at lave lejligheder i byen. Ved at der kommer flere lejligheder i København, vil priserne automatisk falde. Dette skyldes naturligvis, at der som med alt andet er tale om et frit marked.

Hvad man skal have in mente er, at politik tager tid. Dette betyder, at de nye lovforslag måske først kommer igennem om et år eller to, hvorefter der kan gå 3-4 eller flere år, før noget rent faktisk bliver bygget på grund af de ændrede regler. Derfor er det ikke sikkert at dette bliver relevant for dig overhovedet. Alligevel vil jeg dog sige, at jeg finder det betryggende at der er nogle der gør sig nogle sunde overvejelser omkring, hvordan vi får bygget flere lejeboliger i København og hovedstadsområdet generelt.

Hvordan sparer jeg penge på min lejlighed i København?

Hvis du gerne vil spare penge på din lejebolig i hovedstaden, har vi nogle rigtigt gode råd til dig. Derudover vil vi meget gerne have, at du sender os en mail med dine egne gode råd, hvis du har lyst. Vi gør altid vores bedste for at levere det absolut bedste indhold, men det er ikke altid, at vi fanger alt.

Når det er sagt, er vores absolut bedste råd faktisk, at du tænker dig godt og grundigt om. Dette er både i forhold til hvad du i det hele taget har brug for, hvornår du senest skal flytte ind og så videre.

I forhold til, hvad du i det hele taget har brug for, er der nemlig rigtigt mange som overvurderer deres behov. Bor du alene, kan mange faktisk godt klare sig på 25-30 kvadratmeter og er det sammen med kæresten, er det ikke sikkert at i har brug for så meget mere plads, i jeres lejlighed i København. Alene det at vælge et lavt kvadratmetertal vil med det samme sætte priserne et godt stykke ned.

Næste skridt er at overveje, hvor du gerne vil bo. Ligger din arbejdsplads i udkanten af byen, kan du med fordel placere dig 2 kilometer på den anden side af den, for at ende 3-4 kilometer ude af centrum. Ved at gøre dette, ender du helt automatisk på boligpriser i København, som er en helt del lavere end dem du finder i midtbyen. Ulempen er naturligvis at du ikke så let kan komme ind til strøget uden en lille cykeltur, men til gengæld har du råd til en del flere øl på byturen.

Sidst, men ikke mindst, er det altid en rigtig god ide at overveje, hvornår du har tænkt dig at flytte ind. Juni-September er højsæson for flytninger på grund af studier. Derfor kan det være en rigtige fin ide at holde sig uden for sæson. På den måde vil der være mange flere boliger i København at vælge imellem, hvis udlejer ikke bliver bombet med beskeder, hvilket betyder en større chance for at finde en både lækker og billig bolig.